Over Maik

Maik Duin #22

Hoi! Mijn naam is Maik Duin. Ik ben een 18-jarige motorcoureur afkomstig uit Rijssen. In het seizoen 2024 race ik met Racing Team Rijssen op een Suzuki GSX-R 750in de Nederlands kampioenschap Supersport 600. 

Naam

Maik duin

Nationaliteit

Nederlands

WOONPLAATS

Rijssen

geboortedatum

22 december 2005

startnummer

22

team

Racing Team Rijssen

helm

Shark

pak

Damen Motorkleding

Het begin 

Maik is al op 4-jarige leeftijd (2010) begonnen met motorcross. Eerst op een Yamaha PW50 en toen hij 6 jaar was, ging hij wedstrijden rijden met een KTM50. In 2013 maakte hij voor het eerst kennis met de pocketbikes bij RACE-KIDS. Een seizoen later wist Maik overwinningen te behalen in de NK Minibike met RACE-KIDS en sloot hij het jaar af als tweede in de eindstand. Vervolgens was het tijd voor Maik om in 2015 de overstap te maken naar de NK Minibike Junior A klasse, waarin hij opnieuw podiumplaatsen wist te behalen.

NEDERLANDS KAMPIOEN in 2019

Voor het seizoen 2016 werd Maik geselecteerd voor de Molenaar NSF100 Cup. In totaal heeft Maik drie seizoenen gereden in deze talentencompetitie, waar vanuit in het verleden al veel rijders zijn doorgestroomd naar het WK. Zijn beste resultaat behaalde Maik in de laatste race van 2018 op Berghem met een tweede plaats. In het seizoen 2019 maakte Maik de volgende stap gemaakt in zijn carrière en ging hij rijden in de Open 125cc klasse. Het seizoen liep geweldig! In zestien races wist Maik zeven races te winnen en stond hij twaalf keer op het podium. Dit leverde hem de Nederlandse titel op!

SEIZOEN 2020

northern talent cup

In het seizoen 2020 heeft Maik de overstap gemaakt naar de grote circuits en ging rijden in de Northern Talent Cup, een talentencompetitie met KTM Moto3 motoren met rijders uit Noord Europa. Het kampioenschap wordt ondersteund door Dorna, de organisator van de MotoGP en Grand Prix. Vanwege de COVID-19 situatie is de kalender lang uitgesteld en werden er slechts vier evenementen kort achter elkaar verreden. Het was daarom zeker geen makkelijk seizoen, maar Maik heeft er ontzettend veel van geleeed!

Read more
Seizoen 2021

LEERSEIZOEN 

In het seizoen 2021 ging ik racen voor Ernst Dubbink Eveno Racing. In eerste instantie gingen we van start in de Honda Talent Challenge, een kampioenschap dat voornamelijk in Duitsland werd verreden. Het ging erg goed, ik won wedstrijden en stond vaak hop eth odium, waardoor ik volop meedeed voor de strijd om het kampioenschap. Echter werd het kampioenschap door corona helaas vroegtijdig beeindigd. Vervolgens hebben we ervoor gekozen om nog een aantal wildcars te pakken in het Britse en Spaanse kampioenschap. Dit verliep erg goed net als de samenwerking met Ernst Dubbink Eveno Racing, waardoor we ook met elkaar verder zijn gegaan in 2022.

Read more
SEIZOEN 2022

OVERSTAP NAAR DE 600

Maik begon het seizoen 2022 met Ernst Dubbink Eveno Racing in de British Talent Cup. Gedurende het seizoen kreeg de jonge coureur te kampen met een pittige blessure. Vervolgens besloot Maik om te stoppen in deze Moto3 klasse en zich alvast voor te bereiden op een overstap naar de Supersport 600 die – vanwege zijn lengte – voor het seizoen 2023 al gepland stond. In 2023 ging Maik van start met Racing Team Rijssen op een Suzuki in de IDC Dutch Supersport klasse, waarin hij meerdere podiumplaatsen wist te behalen. In 2024 gaat Maik op jacht naar meer succes in de Dutch Supersport klasse!

Read more