Maik Duin maakt mooie progressie in Oschersleben

Maik Duin maakt mooie progressie in Oschersleben

Maik Duin kende een sterke Dutch Supersport ronde al was het net niet genoeg om een podiumplaats te behalen. De Racing Team Rijssen coureur wist zich keurig als derde te kwalificeren. In de eerste race viel de 17-jarige coureur uit met een technisch probleem en na een mooie strijd kwam hij in de tweede race als vierde over de eindstreep.

Voor de tweede keer dit seizoen kwam het IDC kampioenschap in actie op het circuit van Oschersleben in Duitsland. Ditmaal van 1 t/m 3 september voor de negende en tiende race van het Dutch Supersport kampioenschap. Maik Duin begon aan het evenement als de nummer drie in de titelstrijd. Na vijf weken niet gereden te hebben moest de 17-jarige coureur eerst weer even het ritme zien te vinden. Gelukkig had Maik al snel weer het goede tempo te pakken. Na een aantal vrije trainingen met een stijgende lijn was de Racing Team Rijssen coureur erg snel in de eerste kwalificatie. Maik wist een keurige tweede tijd op de klokken te brengen. In de tweede kwalificatie was Maik op nieuwe banden zelfs nog iets sneller, maar zakte wel één plaatsje op de tijdlijst. Maar met een derde tijd mocht Maik in beide races van de eerste startrij vertrekken.

Maik had een redelijk start in de eerste race. In de beginfase zat hij even vast achter een andere rijder, maar eenmaal er voorbij wist hij langzaamaan naar de koplopers te rijden. De Suzuki-coureur had helaas pech in deze race. De voorband bleek (achteraf) een productiefout te hebben, waardoor Maik logischerwijs grip en het goede gevoel met de motor verloor. Na een flink moment waarbij de jonge rijder bijna crashte brak zijn schakelpook af en dat betekende helaas einde wedstrijd. In de tweede race was Maik veel beter van de plek. De coureur uit Rijssen streed volop in de kopgroep. Dit resulteerde erin dat Maik zijn persoonlijk record op Oschersleben weer verder wist aan te scherpen. In het tweede deel van de race kwam Maik niet altijd goed uit met inhalen van de achterblijvers wat de nodige tijd kostte. Maar iedere keer wist Maik zich terug te knokken naar de strijd voor de podiumplaatsen. In de laatste ronde had de Suzuki-rijder opnieuw wat last van verkeer, waardoor hij net genoegen moest met een vierde plaats en zo net buiten het podium eindigde.

Maik was achteraf zeker tevreden: “Natuurlijk had ik graag op het podium gestaan en we waren er ook erg dichtbij. Maar we hebben tijdens het weekend weer veel vooruitgang geboekt en dat is belangrijk in mijn eerste jaar in de Supersport 600 klasse. Ik wil mijn team en sponsors daar enorm voor bedanken.” Met nog drie Dutch Supersport races te gaan staat Maik nu op een vijfde plaats in het kampioenschap. Maar de onderlinge verschillen tussen tussen plek drie t/m tien zijn nog steeds erg klein. De eerstvolgende wedstrijd wordt zaterdag 16 september verreden op de TT Circuit Assen. De IDC seizoensfinale – met dubbele wedstrijden – staat zaterdag 7 oktober op het programma in Assen.

Foto credit: Jan Timmerman – JTS Fotografie